Doodlopende straat
Sommige landen scheppen graag op over het feit dat ze de grootste zijn. Maar wat is groot? Miljarden kunnen investeren in nieuwe infrastructuur en in nieuwe diensten? Als je probeert groot te zijn zonder de Natuur als partner te respecteren, kom je in een doodlopende straat terecht.
Onmisbare Natuur
Je mag dan wel al het geld in de wereld hebben, maar zonder mij ben je gewoon niets.

Maanlicht in een flesje

Maanlicht in een flesje
Een van de weinige dingen die tegenwoordig nog gratis zijn, is het maanlicht. De maan reflecteert het zonlicht om het grootste deel van onze nachten op te vrolijken. De zwaartekracht van de maan genereert de getijden in onze oceanen. Dit zijn zichtbare tekenen van de invloed van de maan. Toch is de volledige rol van de maan op al het leven op Aarde nog grotendeels onbekend.

Brief aan wereldleiders in Davos

Brief aan wereldleiders in Davos
Elk jaar is Davos in Zwitserland de place to be voor wereldleiders uit vele landen. De bijeenkomsten die daar worden gehouden, hebben vooral betrekking op de “state of the world” of hoe het er in de wereld aan toegaat. Maar er verandert eigenlijk niets, want het belangrijkste uitgangspunt is hoe je het kapitalisme voor een deel van de wereldbevolking draaiende kunt houden. Als we deze wereld echt willen veranderen en ervoor willen zorgen dat iedereen in welk land dan ook menswaardig wordt behandeld, dan moet het kapitalisme worden hervormd of vervangen. De focus ligt nu op geld en financiën.

Vleugels van de Vrede

Vleugels van de Vrede
Soms lijkt het wel alsof ik kan vliegen. Gedragen op de vleugels van de Vrede. Ik kan daardoor alles duidelijker zien. Ik kan daardoor de wereld zien vanuit het standpunt van de Vrede zelf. Ik kan daardoor zien wat er zo allemaal de Vrede in de weg staat en belet.

Het Beloofde Land

Het Beloofde Land
Veel mensen hopen ooit het mythische Beloofde Land te vinden. We gingen ook op zoek. We reisden de wereld af maar vonden het niet. Toch niet in werkelijkheid. Maar we vonden het in onze gedachten. Vrede en menselijke waarden kunnen de Mensheid naar het Beloofde Land brengen. Als de Mensheid niet verandert, dan zal het Land voor altijd een mythe zijn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CONTACTEER ONS

PRIVACY: je gegevens blijven in Danellandia

NEWSLETTER

PRIVACY: je gegevens blijven in Danellandia

© Danellandia 2020

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!